måndag 28 december 2009

Mintchoklad- och banankaka!

Övermogna bananer efter julvistelse på annan ort fick mig att tweeka ett recept på kokaihop.se, nämligen Mjuk kaka med choklad, kokos och banan.
Man tager som brukligt vad man haver och i mitt fall så hade jag varken kokos eller mörk choklad. Däremot hade jag fler övermogna bananer och After Eight så här följer receptet med mina förändringar:

Mintchoklad- och banankaka
4 dl vetemjöl
 1/2dl kakao
2 tsk bakpulver
120g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
4 bananer
15 bitar After Eight

  1. Sikta tillsammans mjöl, kakao och bakpulver.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt.
  3. Mosa tre av bananerna och rör ned i äggsmeten.
  4. Vänd ned mjölblandningen i ägg- och banansmeten. Skär After Eightbitarna i 3x3 delar och blanda ner i smeten. Blanda allt noga.
  5. Häll smeten i en limpaform med teflon el dyl. Skiva den sista bananen i långa och ganska tjocka skivor och lägg ovanpå smeten.
  6. Grädda i 75 minuter i 195C eller tills provstickan kommer ut ren och torr.

2 kommentarer:

  1. Vilken oväntad kombination. Gissar att den är god eftersom den finns här. =)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker att den var väldigt god men den skall nog ytterligare förfinas lite. Den blev ganska tung när det var så många bananer. Jag skar After Eight-bitarna lite slarvigt också, tor att de mår bra av att vändas ner i smeten.

    SvaraRadera