Man tager som brukligt vad man haver och i mitt fall så hade jag varken kokos eller mörk choklad. Däremot hade jag fler övermogna bananer och After Eight så här följer receptet med mina förändringar:
Mintchoklad- och banankaka
4 dl vetemjöl
1/2dl kakao
2 tsk bakpulver
120g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl råsocker
2 ägg
4 bananer
15 bitar After Eight
- Sikta tillsammans mjöl, kakao och bakpulver.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt.
- Mosa tre av bananerna och rör ned i äggsmeten.
- Vänd ned mjölblandningen i ägg- och banansmeten. Skär After Eightbitarna i 3x3 delar och blanda ner i smeten. Blanda allt noga.
- Häll smeten i en limpaform med teflon el dyl. Skiva den sista bananen i långa och ganska tjocka skivor och lägg ovanpå smeten.
- Grädda i 75 minuter i 195C eller tills provstickan kommer ut ren och torr.
Vilken oväntad kombination. Gissar att den är god eftersom den finns här. =)
SvaraRaderaJa, jag tycker att den var väldigt god men den skall nog ytterligare förfinas lite. Den blev ganska tung när det var så många bananer. Jag skar After Eight-bitarna lite slarvigt också, tor att de mår bra av att vändas ner i smeten.
SvaraRadera