torsdag 14 januari 2010

Blomkål, bacon och ostsås

Jag fascineras ibland över hur lite man behöver göra för att få en god middag eller lunch. Två portioner:

1. Koka färsk blomkål i lätt saltat vatten
2. Stek under tiden ett paket bacon.
3. Värm färdig ostsås i micron.

Voila, supergott!

Men man kan ju också göra det lite mer "äkta" och då gör sin egen ostsås. Det är i grunden en béchamelsås som får i sig ost, inga konstigheter! =)

Ostsås (ca 5dl)
Smör 1 msk
Vetemjöl 2 msk
Mjölk 4 dl
Riven ost 1,5 dl

 Smält smöret i en kastrull. vispa ner mjöl och sedan mjölk. Småkoka i ca 5 min och tillsätt sedan osten. Rör runt ordentligt för att få till den homogena ostsåsen. Smaka av med salt.

Enkelt, sa Bill!

1 kommentar: